---

 
Hokejový turnaj na 19.Zimních olympijských hrách
    Salt Lake City, USA 2002
 
Na zimní olympijské hry v Salt Lake City jel český národní tým v nejsilnější pozici v celé své i československé historii. Kromě obhajoby olympijského titulu z Nagana 1998 měl navázat také na zlatý hattrick z mistrovství světa v letech 1999-2001. Nicméně v USA nedosáhl ani na zlato, ani na jinou medaili. Po prohře ve čtvrtfinále v den s magickým datem 20.02.2002 s Ruskem skončil až na sedmém místě.
 
Systém hry: Olympijského turnaje se účastnilo 14 týmů.
Horších osm sehrálo nejprve předkvalifikaci rozdělenou do dvou skupin, z nichž vítězové postoupili mezi osm týmů hrajících základní skupiny. Všichni účastníci základní skupiny postoupili do čtvrtfinále, play-off se hrálo běžně známým způsobem.
Poražených 6 týmů z předkvalifikace dohrávalo zápasy o umístění.
 
 
 

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
SKUPINA A
(KVALIFIKACE DO PŘEDKOLA)
 
E-Center, West Valley City  a Peak Ice Arena, Provo 
9.2.2002 v 16:00 MST     tj.  10.2.2002 v 00:00 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 504 diváků
vyloučení 5:4
využití 1:0
v oslabení 1:0
Německo-Slovensko
3:0
 
0:0
2:0
1:0
 
GER:
2.
28.
60.
Rumrich
Benda (MacKay, Soccio)
Kathan (Seidenberg)
SVK:
-
-
9.2.2002 v 19:00 MST     tj.  10.2.2002 v 03:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 159 diváků
vyloučení: 8:6
využití: 1:1
v oslabení: 0:0
Lotyšsko-Rakousko
4:2
 
2:1
2:1
0:0
 
LAT:
2.
8.
25.
29.
Fanduls (Beljavskis, Kerčs)
Bondarevs (Astašenko, Senins)
Pantělejevs (Tambijevs, Vitolinš)
Vitolinš (Tambijevs, Sorokins)
AUT:
19.
22.
Setzinger (Salfi)
Trattnig
10.2.2002 v 16:00 MST     tj.  11.2.2002 v 00:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 444 diváků
vyloučení: 6:7
využití: 1:0
v oslabení: 0:0
Rakousko-Německo
2:3
 
0:2
2:1
0:0
 
AUT:
24.
40.
Ressmann (Trattnig, Perthaler)
Unterluggauer
GER:
2.
20.
59.
Kanthan (Soccio, Kunce)
Soccio (Kanthan, Morczinietz)
Loth (MacKay)
10.2.2002 v 19:00 MST     tj.  11.2.2002 v 03:00 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 377 diváků
vyloučení: 6:6
využití: 2:2
v oslabení: 0:0
Lotyšsko-Slovensko
6:6
 
2:2
2:4
2:0
 
LAT:
7.
12.
26.
40.
45.
48.
Fanduls (Ozolinš)
Niživijs (Ozolinš)
Macijevskis (Cipruss, Niživijs)
Macijevskis (Ozolinš)
Beljavskis (Semjonovs)
Tribuncovs (Ozolinš, Cipruss)
SVK:
1.
9.
26.
29.
34.
 
39.
Stümpel (Lintner, Višňovský)
Pardavý (Majeský)
Marián Hossa (Stümpel)
Višňovský (Demitra)
Petrovický (Marián Hossa, Rastislav Pavlikovský)
Demitra (Petrovický
12.2.2002 v 16:00 MST     tj.  13.2.2002 v 00:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
8 362 diváků
vyloučení: 6:8+
Svk 10os.
využití: 1:0
v oslabení: 0:0
Slovensko-Rakousko
2:3
 
1:1
1:1
0:1
 
SVK:
9.
33.
Rast.Pavlikovský (Pardavý)
Lintner (Kapuš)
AUT:
3.
26.
50.
Wheeldon (Lavoie)
Kalt (Wheeldon, Brander)
Unterluggauer (Lazinger)
12.2.2002 v 19:00 MST     tj.  13.2.2002 v 03:00 SELČ
E-Center, West Valley City
třetiny
6 574 diváků
vyloučení: 5:5
využití: 0:0
v oslabení: 0:0
Německo-Lotyšsko
4:1
 
2:1
2:0
0:0
 
GER:
3.
5.
23.
34.
Reichel (Astreiter)
Soccio (Kanthan, Morczinietz)
Ustorf
Kanthan (Soccio)
LAT:
7.
Cipruss (Niživijs, Macijevskis)
 
 
 
Konečná tabulka kvalifikace- skupiny A
 
 
1.
Německo
3
3
0
0

10-3
6
postupuje do předkola
 
 
2.
Lotyšsko
3
1
1
1

11-12
3
 
3.
Rakousko
3
1
0
2

7-9
2
 
 
4.
Slovensko
3
0
1
2

8-12
1
 

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
SKUPINA B
(KVALIFIKACE DO PŘEDKOLA)
 
E-Center, West Valley City  a Peak Ice Arena, Provo 
9.2.2002 v 14:00 MST     tj.  9.2.2002 v 22:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 294 diváků
vyloučení 7:5
využití 2:2
v oslabení 0:0
Bělorusko-Ukrajina
1:0
 
0:0
0:0
1:0
 
BLR:
48.
Mikulčík (Skabelka, Stas)
UKR:
-
-
9.2.2002 v 21:00 MST     tj.  10.2.2002 v 05:00 SELČ
E-Center, West Valley City
třetiny
8 504 diváků
vyloučení: 8:6
využití: 1:1
v oslabení: 0:0
Švýcarsko-Francie
3:3
 
1:1
0:1
2:1
 
SUI:
11.
44.
56.
Aeschlimann (Sutter)
Rötheli (Sutter, Streit)
Streit
FRA:
3.
35.
53.
M.Rozenthal (Bozon)
Bozon (M.Rozenthal)
M.Rozenthal (Meunier)
11.2.2002 v 16:00 MST     tj.  12.2.2002 v 00:00 SELČ
E-Center, West Valley City
třetiny
8 387 diváků
vyloučení:
13:9
využití: 0:1
v oslabení: 1:0
Ukrajina-Švýcarsko
5:2
 
2:1
2:1
1:0
 
UKR:
3.
15.
22.
32.
43.
Oleckij
Fedotěnko (Ponikarovskij)
Varlamov
Šachrajčuk (Litviněnko, Klimentěv)
Oleckij (Bobrovnikov)
SUI:
17.
29.
Jeannin (Aeschlimann, Rotheli)
Rüthemann (von Arx)
10.2.2002 v 19:00 MST     tj.  11.2.2002 v 03:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 214 diváků
vyloučení: 7:5
využití: 2:0
v oslabení: 0:0
Bělorusko-Francie
3:1
 
1:1
1:0
1:0
 
BLR:
9.
37.
58.
Rasolko (Žurik)
Cypljakov (Romanov, Chmyl)
Pankov (Bekbulatov)
FRA:
4.
M.Rozenthal (Bozon)
12.2.2002 v 16:00 MST     tj.  13.2.2002 v 00:00 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
7 736 diváků
vyloučení: 4:5
využití: 0:0
v oslabení: 0:0
Švýcarsko-Bělorusko
2:1
 
1:0
1:1
0:0
 
SUI:
17.
30.
Fischer (Crameri)
Aeschlimann (Jeannin, Röthelli)
BLR:
24.
Bekbulatov (Dudik, Kovaljov)
12.2.2002 v 19:00 MST     tj.  13.2.2002 v 03:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 019 diváků
vyloučení: 7:8
využití: 0:3
v oslabení: 0:0
Francie-Ukrajina
2:4
 
0:2
2:2
0:0
 
FRA:
23.
26.
Bozon
Bozon (Bachet)
UKR:
12.
19.
24.
25.
Čibirjev (Salnikov, Širjajev)
Christič (Salnikov)
Šachrajčuk (Srjubko, Savenko)
Ponikarovskij (Salnikov, Širjajev)
 
 
 
 
Konečná tabulka kvalifikace- skupiny B
 
 
1.
Bělorusko
3
2
0
1

5-3
4
postupuje do předkola
 
 
2.
Ukrajina
3
2
0
1

9-5
4
 
3.
Švýcarsko
3
1
1
1

7-9
3

 
4.
Francie
3
0
1
2

6-10
1
 
 

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
duely o 9.-14.místo
 
E-Center, West Valley City a  Peaks Ice Arena, Provo
14.2.2002 v 15:00 MST     tj.  14.2.2002 v 23:00 SELČ
E-Center, West Valley City
třetiny
7 986 diváků
vyloučení: 5:4
využití: 0:0
v oslabení: 1:0
o 11.místo
Švýcarsko-Rakousko
4:1
 
0:0
2:0
2:1
 
SUI:
31.
37.
51.
60.
Aeschlimann
Plüss (Rüthemann)
Vauclair (Aeschlimann)
Plüss (Seger)
AUT:
45.
Searle (Perthaler, Kromp)
14.2.2002 v 20:00 MST     tj.  15.2.2002 v 04:00 SELČ
E-Center, West Valley City
třetiny
8 449 diváků
vyloučení: 3:8+
UKR 10os
využití: 2:0
v oslabení 0:0
o 9.místo
Ukrajina-Lotyšsko
2:9
 
0:6
2:3
0:0
 
UKR:
32.
36.
Christič (Čibirjev)
Čibirjev (Oleckij, Sijerov)
LAT:
2.
3.
6.
6.
19.
20.
30.
31.
40.
Tambijevs (Bondarevs)
Vitolinš (Sorokins, Kerčs)
Fanduls (Maticins, Kerčs)
Niživijs (Macijevskijs)
Pantělejevs (Maticins)
Maticins
Bondarevs (Macijevskijs, Niživijs)
Fanduls
Semjonovs(Vitolinš, Bondarevs)
14.2.2002 v 21:00 MST     tj.  14.2.2002 v 05:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
5 956 diváků
vyloučení: 5:6
využití: 1:0
v oslabení: 1:0
o 13.místo
Slovensko-Francie
7:1
 
1:0
2:0
4:1
 
SVK:
9.
29.
40.
48.
51.
56.
59.
Marián Hossa
Stümpel (Šatan, Marián Hossa)
Handzuš (Bartečko, Demitra)
Marián Hossa (Višňovský)
Pardavý (Milo, Rastislav Pavlikovský)
Rastislav Pavlikovský (Milo)
Marián Hossa (Rast.Pavlikovský)
FRA:
60.
M.Rozenthal (Bozon, Mortas)
 
   
 
 

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
SKUPINA C
(skupina předkolo play-off)
 
E-Center, West Valley City  a Peak Ice Arena, Provo 
15.2.2002 v 16:10 MST     tj.  16.2.2002 v 00:10 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 597 diváků
vyloučení
využití
v oslabení
Kanada-Švédsko
2:5
 
1:1
0:4
1:0
 
CAN:
3.
56.
Blake (Peca, Fleury)
Brewer (Nolan)
SWE:
6.
27.
31.
32.
36.
Sundin (Alfredsson)
Sudström (Nylander, Näslund)
Sundin (Alfredsson, Lindstrom)
K.Jönsson (Zetterberg)
Dahlén (Sundström, Sundin)
15.2.2002 v 19:00 MST     tj.  16.2.2002 v 03:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 303 diváků
vyloučení: 3:5
využití: 4:0
v oslabení: 0:0
Česko-Německo
8:2
 
3:0
3:1
2:1
 
CZE:
4.
14.
17.
28.
34.
39.
54.
59.
Jágr (Ručinský, Lang)
Sýkora (Eliáš, Dopita)
Hejduk (Havlát, T.Kaberle)
Havlát
Lang (Ručinský, Jágr)
Jágr (Lang)
Eliáš (Dopita)
Reichel (Ručinský, Jágr)
GER:
29.
48.
Soccio (Sturm)
Ustorf (Hecht)
17.2.2002 v 16:05 MST     tj.  18.2.2002 v 00:05 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 5:5
využití: 0:1
v oslabení: 0:0
Švédsko-Česko
2:1
 
0:1
1:1
0:0
 
SWE:
5.
26.
Johnsson (Lidström, Sundström)
Sundin (Dahlén, Alfredsson)
CZE:
31.
Dopita
17.2.2002 v 19:00 MST     tj.  18.2.2002 v 03:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 425 diváků
vyloučení: 5:2+
GER 5+dk
využití: 1:1
v oslabení: 0:0
Kanada-Německo
3:2
 
0:0
3:0
0:2
 
CAN:
29.
35.
39.
Sakic (Gagne)
Kariya (Nolan)
Foote (Jovanovski, Nieuwendyk)
GER:
48.
54.
Loth (MacKay, Lüdemann)
Hecht (Schubert, Abstreiter)
18.2.2002 v 16:10 MST     tj.  19.2.2002 v 00:10 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 3:2
využití: 0:0
v oslabení: 0:0
Česko-Kanada
3:3
 
1:1
1:1
1:1
 
CZE:
19.
24.
54.
Havlát (Jágr)
Havlát (Kubina)
Dopita (Hamrlík)
CAN:
10.
39.
57.
M.Lemieux (Niedermayer)
M.Lemieux (Yzerman)
Nieuwendyk (Fleury, Jovanovski)
18.2.2002 v 19:00 MST     tj.  19.2.2002 v 03:00 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
5 899 diváků
vyloučení: 7:4
využití: 2:1
v oslabení: 0:0
Německo-Švédsko
1:7
 
0:3
0:3
1:1
 
GER:
58.
Seidenberg (Ustorf)
SWE:
5.
7.
10.
24.
28.
35.
48.
Näslund (Lidström, N.Sundström)
Sundin (Alfredsson, Dahmén)
Renberg (Öhlund, Ragnarsson)
Matthias Johansson
Alfredsson (Sundin)
Näslund (Öhlund, Ragnarsson)
Holmström (Lidström, Sundin)
 
 
 
Konečná tabulka skupiny C
 
 
1.
Švédsko
3
3
0
0

14-4
6
 
 
2.
Česko
3
2
1
0

12-7
3
 
 
3.
Kanada
3
1
1
1

8-10
3
 
 
4.
Německo
3
0
0
3

5-18
0
 
 
 
 
 

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
SKUPINA D
(skupina předkolo play-off)
 
E-Center, West Valley City  a Peak Ice Arena, Provo 
15.2.2002 v 11:05 MST     tj.  15.2.2002 v 18:05 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 597 diváků
vyloučení: 4:5
využití: 1:3
v oslabení: 0:0
Rusko-Bělorusko
6:4
 
3:1
1:2
2:1
 
RUS:
2.
18.
20.
26.
43.
45.
Samsonov (Kovalčuk, Fjodorov)
Žamnov (P.Bure)
Kovalčuk
Jašin
Mironov (Afinogenov)
Fjodorov (Afinogenov)
BLR:
9.
27.
35.
58.
Antoněnko (V.Pankov)
Chmyl
Kaljužnyj
Cypljakov (Salej, Chmyl)
15.2.2002 v 20:45 MST     tj.  16.2.2002 v 04:45 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 597 diváků
vyloučení: 5:5
využití: 1:0
v oslabení: 0:0
Finsko-USA
0:6
 
0:0
0:3
0:3
 
FIN:
-
-
USA:
30.
37.
38.
47.
52.
55.
Young (Rolston, Suter)
LeClair (Hull)
Tkachuk (Roenick, Leetch)
LeClair (Leetch)
LeClair (Hull)
Guerin (Housley)
16.2.2002 v 16:45 MST     tj.  17.2.2002 v 00:45 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 5:4
využití: 1:1
v oslabení: 0:0
Finsko-Bělorusko
8:1
 
3:0
3:0
2:1
 
FIN:
2.
15.
17.
25.
26.
30.
50.
55.
Jokinen (Hagman, Niinimaa)
Salänne (Lehtinen, Numminen)
Jokinen (Kalio)
Selänne (Lehtinen)
Kapanen (Nieminen, Niinimaa)
Kallio (Lumme, Hagman)
Berg (Helminen)
Eloranta (Timonen)
BLR:
44.
V.Panov (Salej, D.Pankov)
16.2.2002 v 21:30 MST     tj.  17.2.2002 v 05:30 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 500 diváků
vyloučení: 5:4
využití: 1:2
v oslabení: 0:0
USA-Rusko
2:2
 
0:0
1:1
1:1
 
USA:
27.
56.
Tkachuk (Leetch, Rafalski)
Hull (Housley, Modano)
RUS:
38.
43.
V.Bure (Malachov)
Fjodorov (Kovalčuk, Samsonov)
18.2.2002 v 11:15 MST     tj.  18.2.2002 v 19:15 SELČ
E-Center, West Valley city
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 4:4
využití: 0:1
v oslabení: 0:1
Bělorusko-USA
1:8
 
1:0
0:3
0:5
 
BLR:
1.
D.Pankov (Cypljakov, Chmyl)
USA:
21.
23.
28.
45.
51.
53.
54.
57.
Hull (Modano)
LeClair (Hull, Leetch)
LeClair (Modano, Hull)
Young (York, Roenick)
Deadmarsh (Rolston)
Young (Roenick)
Guerin (Amonte)
Guerin (Deadmarsh, Rolston)
18.2.2002 v 13:30 MST     tj.  18.2.2002 v 21:30 SELČ
Peaks Ice Arena, Provo
třetiny
6 360 diváků
vyloučení: 4:5
využití: 0:0
v oslabení: 0:0
Rusko-Finsko
1:3
 
1:0
0:2
0:1
 
RUS:
8.
P.Bure (Kravčkuk)
FIN:
31.
37.
43.
Selänne (Väänänen)
Eloranta (Ylönen, Kapanen)
Lehtinen (Kapanen, Niinimaa)
 
 
 
Konečná tabulka skupiny D
 
 
1.
USA
3
2
1
0

16-3
5
 
 
2.
Finsko
3
2
0
1

11-8
4
 
 
3.
Rusko
3
1
1
1

9-9
3
 
 
4.
Bělorusko
3
0
0
3

6-22
0
 
 
 
 
 
 

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
čtvrtfinále
 
E-Center, West Valley City a  Peaks Ice Arena, Provo
 
20.2.2002 v 11:05 MST     tj.  18.2.2002 v 19:05 SELČ
E-Center, West Valley City
rozhodčí: McCreary (CAN) - Schachte (USA), Blümel (CZE)
třetiny
7 240 diváků
vyloučení: 4:7
využití: 2:1
v oslabení: 0:1
Švédsko-Bělorusko
3:4
 
1:2
1:0
1:2
 
SWE:
4.
31.
48.
Lidström (Johnsson, Nylander)
Nylander (Sundin, Lidström)
Sundin
BLR:
8.
10.
43.
58.
Romanov (Matuškin, Kaljužnyj)
Dudik (Andrej Kovaljov, Rasolko)
Andrej Kovaljov
Kopat (Antoněnko, Bekbulatov
20.2.2002 v 11:15 MST     tj.  18.2.2002 v 19:15 SELČ 
Peaks Ice Arena, Provo 
rozhodčí: Walkom (CAN) - Nowak (USA), Norrman (SWE)
třetiny
5 219 diváků
vyloučení: 3:7
využití: 0:0
v oslabení: 0:0
Česko-Rusko
0:1
 
0:0
0:1
0:0
 
CZE:
-
-
RUS:
25.
Afinogenov (Žamnov, Nikolišin)
20.2.2002 v 16:00 MST     tj.  21.2.2002 v 00:00 SELČ
E-Center, West Valley City
rozhodčí: Radbjer (SWE) - Nansen (CAN), Morin (CAN)
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 2:6
+GER 5+DK
využití: 1:0
v oslabení 0:0
USA-Německo
5:0
 
1:0
4:0
0:0
 
USA:
14.
21.
30.
31.
32.
Roenick (Rafalski, Weight)
Chelios
Amonte (Roenick)
LeClair (Housley, Modano)
Hull (Modano, LeClair)
GER:
-
-
20.2.2002 v 20:15 MST     tj.  21.2.2002 v 04:15 SELČ
E-Center, West Valley City
rozhodčí: Larue (USA) - Cvik (CAN), Lauff (SVK)
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 1:1
využití: 0:0
v oslabení: 0:0
Finsko-Kanada
1:2
 
0:1
1:1
0:0
 
FIN:
37.
Hagman (Kallio, Jokinen)
CAN:
3.
36.
Sakic (Gagne)
Yzerman (Lemieux)
 
   
 
 
        na začátek stránky

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
semifinále
 
E-Center, West Valley City
 
22.2.2002 v 12:00 MST     tj.  22.2.2002 v 20:00 SELČ
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 8:7
využití: 2:0
v oslabení: 1:0
Kanada-Bělorusko
7:1
 
2:1
2:0
3:0
 
CAN:
7.
18.
23.
34.
46.
53.
57.
Yzerman (Sakic, R.Blake)
Brewer (Yzerman)
Niedermayer (Lemieux, Kariya)
Kariya (Lemieux, Yzerman)
Gagne (Peca)
Lindros (Smyth, Nolan)
Iginla (Shanahan)
BLR:
14.
Salej
22.2.2002 v 16:20 MST     tj.  22.2.2002 v 04:20 SELČ
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 6:4
využití: 0:3
v oslabení: 0:0
Rusko-USA
2:3
 
0:1
0:2
2:0
 
RUS:
41.
 
44.
Alexej Kovaljov (D.Markov, Tvedovskij)
Malachov
USA:
16.
28.
38,
Guerin
Young (Housley, Leetch)
Housley (Amonte)
 
   
 
          na začátek stránky

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
o bronz
 
E-Center, West Valley City
 
23.2.2002 v 12:15 MST     tj.  23.2.2002 v 20:15 SELČ
třetiny
diváci: 8599
vyloučení: 4:6
využití: 1:0
v oslabení: 0:0
Bělorusko-Rusko
2:7
 
1:2
1:2
0:3
 
BLR:
10.
22.
D.Pankov (Cypljakov)
Dudik (Kopat)
RUS:
6.
12.
24.
24.
48.
53.
60.
Alexej Kovaljov (Larionov)
Kasparaitis (Larionov, Alx.Kovaljov)
Tverdovskij (Fjodorov, Jašin)
Dacjuk (Kravčuk)
Alexej Kovaljov (Dacjuk, Larionov)
P.Bure (Dacjuk)
Afinogenov (Samsonov, Malachov)
 
               

19.Zimní olympijské hry SALT LAKE CITY 2002 - Hokejový turnaj mužů
 
finále
 
E-Center, West Valley City
 
24.2.2002 v 13:00 MST     tj.  24.2.2002 v 21:00 SELČ
třetiny
8 599 diváků
vyloučení: 3:4
využití: 1:1
v oslabení: 0:0
USA-Kanada
2:5
 
1:2
1:1
0:2
 
USA:
9.
36.
Amonte (Weight, Poti)
Rafalski (Modano, Hull)
CAN:
15.
19.
39.
57.
59.
15.Kariya (Pronger, M.Lemieux)
Iginla (Sakic, Gagne)
Sakic (Jovanovski, Blake)
Iginla (Yzerman, Sakic)
Sakic (Iginla)
 
               
 
Konečné pořadí
1.Kanada
2.USA
3.Rusko
4.Bělorusko
 
5.-8.místo   Švédsko, Finsko, ČESKO, Německo
 
9.Lotyšsko
10.Ukrajina
11.Švýcarsko
12.Rakousko
13.Slovensko
14.Francie
 
 
 
Hokejový turnaj-muži,
Zimní olympijské hry Salt Lake City 2002
 
SOUPISKA REPREZENTAČNÍHO TÝMU
 
Česká republika
 
Trenéři:
Josef Augusta
číslo
jméno
datum narození
výška
(cm)
váha
(kg)
drž.
hole
klub
liga/stát
BRANKÁŘI
 
Dominik Hašek
 
 
 
 
Detroit Red Wings
NHL
 
 
Milan Hnilička
 
 
 
 
Atlanta Thrashers
NHL
 
 
Roman Čechmánek
 
 
 
 
Philadelphia Flyers
NHL
.
OBRÁNCI
 
Roman Hamrlík
 
 
 
 
New York Islanders
NHL
.
 
Jaroslav Špaček
 
 
 
 
Chicago Blackhawks
NHL
.
 
Pavel Kubina
 
 
 
 
Tampa Bay Lightning
NHL
.
 
Tomáš Kaberle
 
 
 
 
Toronto Maple Leafs
NHL
.
 
Michal Sýkora
 
 
 
 
HC Pardubice
ELH
Česká rep.
 
Martin Škoula
 
 
 
 
Colorado Avalanche
NHL
.
 
Richard Šmehlík
 
 
 
 
Buffalo Sabres
NHL
.
 

 
 
 
 


ÚTOČNÍCI
 
Martin Havlát
 
 
 
 
Ottawa Senators
NHL
.
 
Pavel Patera
 
 
 
 
Avangard Omsk
NHL
.
 
Petr Čajánek
 
 
 
 
HC Continental Zlín
ELH
Česká rep.
 
Petr Sýkora
 
 
 
 
New Jersey Devils
NHL
.
 
Radek Dvořák
 
 
 
 
New York Rangers
NHL
.
 
Robert Lang
 
 
 
 
Pittsburgh Penguins
NHL
.
 
Robert Reichel
 
 
 
 
Toronto Maple Leafs
NHL
.
 
Milan Hejduk
 
 
 
 
Colorado Avalanche
NHL
.
 
Patrik Eliáš
 
 
 
 
New Jersey Devils
NHL
.
 
Martin Ručinský
 
 
 
 
Dallas Stars
NHL
.
 
Jiří Dopita
 
 
 
 
Philadelphia Flyers
NHL
.
 
Jan Hrdina
 
 
 
 
Pittsburgh Penguins
NHL
.
 
Jaromír Jágr
 
 
 
 
Pittsburgh Penguins
NHL
.
 

 
 
 
 


 
 
 
 
 
mshokej.wbs.cz , e-mail mshokej@wbs.cz, kopírování a sdílení obsahu povoleno výhradně s uvedením zdroje
TOPlist